Annons

Vandal körde ner statyn Freja

Statyn "Freja" på Torget i Anderslöv blev under natten till fredagen nerkörd av en bilist. Hela fundamentet lyftes ur marken och statyn blev skadad då den föll.
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2005

Sedan 1983 har Freja stått på torget i Anderslöv med en griskulting under ena armen. I går fick hon en tur runt kommunen på ett lastbilsflak efter att ha blivit nerkörd av en bil.

Ett vittne ska strax före klockan två på natten ha sett hur en bil körde runt på torget och krockade med statyn. Kollisionen blev så kraftig att fundamentet lyftes ur marken och fästet till statyn gick av med följd att den tunga bronsstatyn föll i marken. I fallet skadades armen på Freja och grisens svans föll av.

Annons

– Hela nacken är dessutom spräckt, säger Lars Brown från parkförvaltningen som på fredagsmorgonen fick lasta upp Freja på sin lastbil för att se till att hon nu blir lagad.

Enligt Lars Brown händer det då och då att bilar kör runt på torget i Anderslöv trots att det inte är tillåtet.

– Det syns spår på plattorna efter bilar, säger han.

Polisen var i Anderslöv strax efter händelsen och skrev en trafikmålsanteckning om smitning från olycksplats. Ett vittne kunde dessutom ge ett namn på en misstänkt förare av bilen.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons