Annons

Valupptakt för (s) med kvinnoordförande

Nu har den socialdemokratiska valrörelsen dragit igång. På måndagen var s-kvinnornas ordförande Inger Segelström i Trelleborg och Smygehamn som starthjälp.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2002
BILD: Mårten Svemark
BILD: Mårten SvemarkFoto: 

I Smygehamn besöktes Smygehemmet som är både Sveriges sydligaste byggarbetsplats och det sydligaste äldreboendet. BILD: Mårten Svemark Besöket var symboliskt eftersom Socialdemokratiska kvinnoförbundet och Svenska Byggnadsarbetareförbundet tillsammans drivit ett om socialt byggande så att en bra bostad ska vara en del av den generella välfärden. Största delen av tiden gick åt till att Inger Segelström informerade sig om hur ombyggnaden av Smygehemmet projekterats, om personalens medinflytande försenat bygget och om det blivit dyrare. Inger Segelström frågade också Mikael Jacobsen, platschef för NCC, om han skulle kunna tänka sig att arbeta inom äldrevården, om han skulle orka med. - Nej, inte med den lönen, kom svaret snabbt. Jag skulle orka med fysiskt, men knappast psykiskt med den stress det innebär att arbeta med dementa patienter. Gemensamt för alla som var med på mötet var att man ville ha mer pengar till äldrevården. Socialnämndens ordförande Jan-Erik Bång önskade sig riktade statliga pengar till äldreomsorgen. Pengar som inte skulle kunna användas till annat inom kommunerna. - Vi skulle kunna ge personalen hyfsade löner, sade han. Och ha råd med en ordentlig kompetensutveckling. Enligt statistik som Inger Segelström kort berörde så ligger kvinnolönerna i både privat och offentlig verksamhet i Trelleborg under genomsnittet för landet som helhet. Sedan var tiden ute och Inger Segelström fortsatte för att möta allmänheten utanför valstugan på torget.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons