Annons

Vallhunden från Maglarp gick till final

Emma flåsar och kämpar för att hålla reda på fåren som tycks vilja springa överallt utom dit dom ska. Och klockan tickar.
Trelleborg • Publicerad 6 september 2010
När fyra märkta tackor sorterats ut från två större flockar så ska de föras in i en fålla på begränsad tid. De får samtidigt inte springa utanför det mycket begränsade cirkelformade området. Minsta misstag så måste man börja om från början. Något som ställer stora krav på samspelet mellan hund och förare.
När fyra märkta tackor sorterats ut från två större flockar så ska de föras in i en fålla på begränsad tid. De får samtidigt inte springa utanför det mycket begränsade cirkelformade området. Minsta misstag så måste man börja om från början. Något som ställer stora krav på samspelet mellan hund och förare.Foto: 

Av nio ekipage hittills är det bara ett som lyckats få in de fyra utsorterade fåren i fållan på utsatt tid. Men border collien Emma är på väg att med föraren Heidi Billkvam, från Kil i Värmland, göra en nära nog perfekt finalrunda.

– Tänk att Emma går till SM-final! Jag har fött upp henne här på gården och sålde henne när hon var 15 månader, säger Liselott Hansson och strålar av stolthet.

Annons

Liselott Hansson är tävlingsledare och arrangör för SM i fårvallning på markerna utanför sin gård Albäcksborg. Emma härstammar alltså också från Maglarp. Och hon gör strålande ifrån sig.

Tyvärr ställer en vilsekommen tacka till det precis på slutet. De utsorterade fåren kommer inte in i fållan på utsatt tid. Heidi Billkvam är ändå synbart glad över deras insats och gör ett glädjetjut när slutsignalen går.

– Det var kul! Jag är fantastiskt nöjd, säger hon.

INTERNAL INTERNAL
Karl Camnert
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons