Annons

Välfyllt på melodifestival i Anderslöv

Hela 17 artistnummer i två klasser gjorde upp om titlarna när Anderslöv Star Contest arrangerades för första gången bland eleverna på Anderslövs låg- och mellanstadieskola, i deras alldeles egna melodifestival.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2002

BILD: CLAES NYBERG - Det är många bra artister med, säger Jenny Lundahl, som är med i juryn som består av tio elever ur skolans elevråd. Tävlingen som avgjordes i skolans gymnastiksal var uppdelad i en mimklass och en sångklass. Juryn hade en svår uppgift att sköta eftersom det fanns många sakler i de olika uppträdandena att ta hänsyn till. Ett av publiken uppskattat och bejublat uppträdande gjorde sexmannagruppen från 5-6:an, som sjöng melodin Bananer i pyjamas. Artister och jury hade god hjälp av lärarna Lisbeth Olsson och Pia Tullgen som såg till att teknik och allt annat klaffade. Naturligtvis hade Melodifestivalen också två populära konferencierer i Hampus Svensson och Alexandra Winberg, som skötte presentationen av artisterna. När juryns röster räknades samman, stod mycket riktigt Regnbågens barn med Amanda Andersson och Ellen Lindstedt som segrare i mimklassen. I sångklassen tog grabbtrion Sebastian Bong, Emil Göransson och Robin Westerback hem segern med sången Juryns melodi, som de skrivit själva. Om melodins titel avgjorde till deras fördel ska låtas vara osagt. Publik och artister verkade stortrivas under den drygt två timmar långa underhållningen. Hopp om att Anderslöv Star Contest har kommit för att stanna finns. - Vi hoppas att det blir en fortsättning på det här, säger Lisbeth Olson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons