Annons

Valens nya butiker rör om i grytan

Det är många Trelleborgare som är nyfikna på vilka de nya butikerna i Valen ska bli. Men trots att butikslokalerna börjat ta form är fortfarande de flesta av hyreskontrakten osignerade.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2006

Nu väntar många handlare i Trelleborg med spänning på vad som komma skall. Konkurrensen inne på köpcentret kan bli avgörande för många småbutikers öden i Trelleborgs centrum.

TA har sedan tidigare avslöjat att Ur & Penn, Glitter bijouterier, Gina Tricot och Mitti Parfymerier kommer att flytta in redan i början av hösten.

Annons

Kirsti Mørk Palm äger Elsette Parfymeri på Algatan och hon valde att lägga ned den egna butiken när hon blev erbjuden en butikschefstjänst på det nya Mitti-parfymeriet i Valen.

– Man måste vara realistisk. Det kommer så mycket människor till Valen och även om jag håller samma priser här är det inte alls samma genomströmning av folk som det är där.

Hon stänger den egna butiken för gott nu på lördag och därefter får hon fullt upp med att planera på sin nya arbetsplats innan hon kan slå upp dörrarna på Mitti i september. Trots allt ser hon positivt på sitt beslut och ser fram emot att få vara med och jobba upp en stor butik från början.

– Jag har utvecklat min butik så långt det går, det kan inte bli mer av den i den lokalen den ligger i. Den nya butiken har helt andra möjligheter, säger Kirsti Mørk Palm.

Nyinvigningen av Valen är planerad till veckan innan julskyltningen och då förväntas alla nya butiker finnas på plats.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons