Trelleborg

Valengallerian har fått ny ägare

Trelleborg Artikeln publicerades
Valengallerian.
Foto: Tomas Nyberg
Valengallerian.

Skandia har sålt fastigheten där Valengallerian huserar. Prislappen: 220 miljoner kronor. Försäljningen innebär bland annat att nytillträdde centrumchefen bara blir kvar till i höst.

Det skriver bland annat tidningen Fastighetsvärlden. Köpare är Fastator, via dotterbolaget Point Properties.

– Point Properties arbetar för att skapa nya förutsättningar för livskraftiga stadsmiljöer tillsammans med kommuner och andra aktörer kring samhällsservice, handel och boende. Förvärvet innehåller både boende, handel och samhällsservice och har ett bra centralt läge där vi ser fram emot att fortsätta bidra till en positiv utveckling för Trelleborg med denna spännande centrumfastighet, säger Lars-Johan Jarnheimer, styrelseledamot i Point Properties.

Enligt ett pressmeddelande består Valengallerian av 17 205 kvadratmeter och har cirka 2,7 miljoner besökare per år. I och med försäljningen blir Valengallerian en del i Point Properties satsning för att revitalisera stadskärnor i mindre svenska städer.

–  Då vi i dagsläget har fullt fokus på ett antal större stadsutvecklingsprojekt var intresset från en aktör med Point Properties inriktning särskilt välkommet. Deras ambition att skapa livskraftiga stadsmiljöer går helt i linje med våra visioner – inte minst när det gäller den framtid vi sett framför oss för Valengallerian. De kommer att ge fastigheten och staden de bästa förutsättningarna att få det lyft de behöver, säger Bo Jansson, chef för köpcentrum på Skandia Fastigheter, i pressmeddelandet.

Under våren fick Valengallerian en ny centrumledare, Niklas Blonér, som även har motsvarande roll på Väla i Helsingborg. Enligt ett utskick till hyresgästerna på Valen kommer Blonér att stanna kvar tills de nya ägarna tar över. Tillträde för de nya ägarna sker under tredje kvartalet i år.