Annons

Valen får ytterligare tillskott

Köpcentrat Valen fortsätter att expandera. Om ett par månader står endast en mindre lokal ledig.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2007
Just nu pågår förberedelserna för fullt inför morgondagens öppnande av Espresso House i Valen. Bild:Tomas Nyberg
Just nu pågår förberedelserna för fullt inför morgondagens öppnande av Espresso House i Valen. Bild:Tomas NybergFoto: 

Inom kort kommer tre nya kedjor slå upp dörrrarna i Valen. Från och med i morgon serverar välkända Espresso House kaffe på ovanvåningen.

Mot slutet av augusti öppnar även Tasty House på bottenplan, som bland annat säljer nötter och bakverk, och har en mindre caféverksamhet.

Annons

– Valen ligger bra till i stan och passar oss bra, säger Hassan Sarris, en av grundarna.

Frisörkedjan Nikita Hair, vars koncept är att förlägga sin verksamhet till just köpcentra öppnar i början eller mitten av september.

Nikita Hair startade i Norge, men finns nu även i England och i Sverige. I dag finns två salonger i Stockholm och en i Borlänge.

Enligt Pär Merlenius, ekonomichef för Nikita Hair Sverige, är det framför allt tillgången till lokaler som styr valet av stad.

– Eftersom vi satsar på att bli en risktäckande kedja söker vi oss även till mindre orter, säger han. Numera finns det bara en ledig lokal kvar i Valen.

– Den vet vi inte riktigt vad vi ska göra med, säger Per Karlsson på Jones Lang Lasalle, som förvaltar Valens köpcentrum åt ägaren Diligentia.

Det kommer även att genomföras en del renovering i köpcentrat till hösten. Toaletterna ska byggas om och blir fler på ovanvåningen.

Den övre våningen får samma golv som på bottenplan och ingången mot Nygatan ska byggas om och fräschas upp.

Christina Malmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons