Annons

Våldtäktsfall upp i rätten igen

På måndag tar hovrätten upp ärendet med den trelleborgare som dömts till två års fängelse för att ha våldtagit en då 16-årig flicka. Vad som kan fria mannen är att två andra personer ska ha varit i rummet under tiden för våldtäkten.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2010
Den våldtäktsdömde mannens advokat Rolf Svensson skriver i överklagandet att gärningen inte är styrkt, "särskilt påståendet om att [trelleborgaren] är gärningsman".
Den våldtäktsdömde mannens advokat Rolf Svensson skriver i överklagandet att gärningen inte är styrkt, "särskilt påståendet om att [trelleborgaren] är gärningsman".Foto: 

TRELLEBORG. – Jag talar inte om att det är de personerna som har gjort det. Men man kan inte utesluta att det är någon annan. Det är ju åklagaren som måste styrka hur det har gått till, säger mannens advokat Rolf Svensson.

Den 26 februari dömdes trelleborgaren, som har arbetat med unga, för våldtäkt av flickan efter en fest. Våldtäkten skedde i en soffa där både flickan och mannens son övernattade. Flickan sov och såg inte vem som förgrep sig på henne och vågade inte resa sig upp för att se vem det var. Sonen uppmärksammade däremot hur hans pappa satte sig i hörnet av soffan, mellan ungdomarna, och att ett prasslande ljud hördes från täcket.

Annons

Händelsen inträffade i april förra året, men det dröjde till december innan flickan vågade berätta vad som hänt för sin mamma.

Mannens advokat Rolf Svensson skriver i överklagandet att gärningen inte är styrkt, "särskilt påståendet om att [trelleborgaren] är gärningsman".

På begäran har ytterligare polisförhör hållits och en av personerna ska höras i rätten, enligt Rolf Svensson.

Martin Strandberg
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons