Annons

Våldsamt rån mot bageri

Tre maskerade män trängde sig in på ett bageri i Svedala natten mot söndagen, slog ner ägaren och försvann med dagskassan.
Trelleborg • Publicerad 15 januari 2006

Det var strax före klockan ett på lördagsnatten som ägaren till Farmor Elsas bageri på Bökebergsgatan i Svedala hörde någon knacka på dörren på baksidan till bageriet. När han öppnade dörren trängde sig tre maskerade män in i bageriet.

De misshandlade och slog ner honom till marken. Därefter tvingade männen honom att berätta var nyckeln till kassaskåpet fanns.

Annons

Efter att ha fått tag i nyckeln tömde de tre männen kassaskåpet på dagskassan.

Rånarna kom över 80 000 - 90 000 kronor, uppger inre befäl i Ystad. Därefter försvann de från platsen.

Ägaren till bageriet skadades inte allvarligt vid det våldsamma rånet. Han larmade polis som inledde spaningar med hund för att försöka spåra de tre männen, utan resultat. Spåren upphörde vid en parkeringsplats.

Rånarna är fortfarande på fri fot och polisen uppmanar nu allmänheten att komma med tips.

– Vi håller på och samlar in uppgifter och en teknisk undersökning är inledd. Om allmänheten sett eller hört något som kan ha koppling till rånet så vill vi att man hör av sig, säger Kristina Andersson, inre befäl i Ystad.

Jessica Bloem Pettersson

0410-54569

jessica.bloem.pettersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons