Annons

Våldsam årskurs ett oroar Arbetsmiljöverket

En skola i Vellinge kommun har blivit förelagda med vite av Arbetsmiljöverket, eftersom det finns för stora risker för våld i en klass i årskurs ett.
Vellinge • Publicerad 6 november 2017
Genrebild.
Genrebild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

I april i år kontaktade ett skyddsombud på skolan i Vellinge kommun arbetsmiljöverket angående en oacceptabel arbetsmiljö för lärare och elever i en klass i årskurs ett på skolan.

I maj inspekterade Arbetsmiljöverket skolan en första gång, och flera brister har dokumenterats. Bland annat är den riskbedömning som finns för våldssituationer för otydlig, enligt Arbetsmiljöverket. Myndigheten kommer även fram till att det saknas rutiner för hur man ska bemöta eller avvärja våldssituationer i den berörda årskursen.

Arbetsmiljöverket förelägger skolan att senaste i januari nästa år har vidtagit åtgärder för bland annat en bättre riskbedömning för våld eller hot om våld i den aktuella klassen. Om skolan inte utför åtgärderna som krävs hotar ett vite på 50 000 kronor.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons