Annons

Valdebatt på Söderslättsgymnasiet

Valrörelsen har börjat i smyg. På Södersslättsgymnasiet arrangerades på tisdagen en skoldebatt med företrädare för de politiska partierna.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2002
Maria Carlsson och Tina Cornewall. BILD: CLAES NYBERG
Maria Carlsson och Tina Cornewall. BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Debatten skulle handla om demokratifrågor och skolan men kom i hög grad att handla om frågor som rör ungdomars situation idag. Det handlade om könsroller, diskriminering, våld och åldersgräns på krogen. Allehanda träffade Maria Carlsson och Tina Cornewall från Spc3 efter debatten. De var kritiska till både hur debatten leddes och svaren de fick på sina frågor. - Debattledarna var inte bra, de styrde inte debatten tillräckligt och det var lite rörigt, sa Tina Cornewall. En fråga som diskuterats de senaste åren är det vikande politiska intresset hos ungdomar. Maria Carlsson och Tina Cornewall menade att detta inte är riktigt bra. - Politik i skolan är därför viktigt. Det är allvarligt att intresset inte är så stort, sa Maria Carlsson. - Det är viktigt. Men det politiska intresset verkar följa med ekonomins upp och nedgång. När det är nedgång så ökar intresset, när det är uppgång så minskar det, menade Tina Cornewall. Text: Örjan Svedberg

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons