Annons

Välbeväpnad man åtalas för grovt vapenbrott

Trelleborg • Publicerad 16 januari 2006

Den 24-årige trelleborgaren var en vandrande vapenarsenal. Han greps på Olivia Nordgrens gata med en pistol i byxlinningen.

Men det räckte inte. För säkerhets skull hade han en pistol gömd i bilen. Men det räckte inte. För att känna sig riktigt säker hade han också ett baseballträ liggande i bilen. Nu åtalas han för grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen och olovligt innehav av farligt föremål.

Annons

Det var den 1 februari som 24-åringen kontrollerades av polisen. När det konstaterats att han bar pistol så kontrollerades hans bil. Där hittade man en pistol till, gömd. I bilen fanns också ett baseballträ som, skriver åklagaren i stämningsansökan, "har varit ägnat att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa".

Efter de fynden gjordes husundersökning hemma hos 24-åringen. Där hittades 55 patroner till pistolerna och ett magasin.

Den välbeväpnade 24-åringen anhölls samma dag drygt fem timmar efter gripandet. Han satt anhållen i knappt tre dygn innan han släpptes igen.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons