Val av ny turistchef skjuts på framtiden

Det dröjer ytterligare ett tag innan stadens turistchef kan utses. Det bekräftar Per Johansson, vd på Trelleborgs kommun utvecklings AB.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2005

Rekryteringen av en ny turistchef läggs alltså på is. Bakom beslutet står Per Johansson. Han hänvisar till att det satts igång en utredning, ledd av honom själv i samråd med bolagets styrelse.

Utredningen ska värdera och kasta ljus på hur turistverksamheten fungerar i dag.

– Hittills har turister fått alla möjliga tips. Det har inte gällt enbart Trelleborg, utan även turistmål i bland annat Dalarna och Glariket i Småland. Frågan är hur vi hantera den information som förmedlas. Vi måste diskutera och bestämma hur Trelleborgs attraktionskraft ska lyftas fram ännu mer, säger Per Johansson.

Han menar att det är hög tid att omvärdera hur information ska ges via Trelleborgs turistbyråer.

Utredningen som nu dragits igång väntas bli färdig under våren. – Det är mycket möjligt att den är klar inom en månad. Jag kan dock inte lova något datum, säger han.

Det var tidigare i vintras som utvecklingsbolaget körde fast i rekryteringsprocessen. Det var när den hetaste kandidaten till jobbet tackade nej.

Från början var det 62 sökande till uppdraget som turistchef.

Femton av dessa ansågs intressanta och intervjuades.

När den tilltänkte turistchefen tackade nej påbörjades processen igen och ytterligare fem personer intervjuades.

– I nuläget vet jag inte alls hur det kommer att bli med tillsättningen av en turistchef. Vi genomför utredningen innan vi kan återuppta rekryteringen på nytt, säger han.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.