Annons

Val av ny fritidschef splittrar nämnden

Vägen till att rekrytera en ny fritidschef har varit långtifrån spikrak. Alliansen förespråkar Kenth Sjövall, medan oppositionen har velat ha en annan kandidat.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2008
Kenth Sjövall fick flest röster av politikerna i fritidsnämnden. Arkivbild: Claes Nyberg
Kenth Sjövall fick flest röster av politikerna i fritidsnämnden. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

På torsdagen avgör kommunstyrelsen om Kenth Sjövall ska få tjänsten som fritidschef.

Tre kandidater till chefsjobbet lyftes fram för fritidsnämndens politiker av det anlitade rekryteringsbolaget vid ett extrainsatt sammanträde i tisdags kväll. Efter en stunds gallring stod valet mellan två kandidater: Kenth Sjövall och Marita Sysmäläinen.

Annons

I en sluten omröstning röstade fem ledamöter för Sjövall, medan fyra lade sin röst på Sysmäläinen. En av nämndens politiker lämnade en blank röst. Därmed vann förslaget att ge Sjövall jobbet.

Opppostionen hade hellre sett att det var den andra kandidaten som fick tjänsten. Det bekräftar Pernilla Engström (s), som är fritidsnämndens andra vice ordförande:

- Sysmäläinen har mycket mer erfarenhet än Sjövall. Men det betyder inte att han är mindre kompetent, säger Engström.

Enligt henne kom rekryteringsföretagets information med väldigt kort varsel.

- Vi fick information sent i måndags eftermiddag. Den kunde ha kommit betydligt tidigare, menar Pernilla Engström.

Fritidsnämndens ordförande Mats-Åke Svensson (kd) vill inte gå in i detalj på valet av Kenth Sjövall som fritidschef:

- Det var tre duktiga kandidater som togs fram i rekryteringen. Alla har sina förtjänster och brister. Kandidaterna vägdes noggrant mot varandra, men till slut måste man välja vem som ska få tjänsten, säger Mats-Åke Svensson och fortsätter:

- Jag är nöjd med valet av Kenth Sjövall, som ju blivit vald till årets företagare, och som känns lämpad för det här jobbet.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons