Annons

Vaktmästare åtalad för hot och misshandel

En vaktmästare misstänks ha slagit en man med basebollträ. Ett par bänkskivor som stod lutade mot en bil var upprinnelsen till ett bråk mellan några grannar i ett bostadsområde i Trelleborg i början av januari i år.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2004

Bilens ägare, som både är bosatt i området och arbetar där som vaktmästare, blev upprörd och sökte upp dem som placerat bänkskivorna vid parkeringsplatsen. Han ska då ha trängt sig in i en lägenhet tillhörande en gravid kvinna. Nu har han åtalats misstänkt för hemfridsbrott, misshandel samt olaga hot. Enligt stämningsansökan ska vaktmästaren ha slagit en manlig bekant till kvinnan i lägenheten med ett basebollträ över handen. Han ska också ha uttalat hotelser mot mannen som att han skulle "spräcka skallen" på honom. Vidare ska han ha slagit basebollträet i en av bänkskivorna som den gravida kvinnan höll i famnen och hotat att "slå ungen ur magen på henne". Mannen har förnekat att han slagit någon med basebollträet och uttalat hotelser. Däremot ska han, enligt åklagaren, ha erkänt hemfridsbrottet. Efter händelsen beslagtog polisen ett basebollträ tillhörande den åtalade vaktmästaren och åklagaren yrkar i stämningsansökan på att detta ska förverkas.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons