Annons

Vägverkets planer för olyckskorsning

Den olycksdrabbade korsningen mellan väg 108 och vägen mellan Västra Vemmerlöv och Gylle, väg 612, får spärrlinjer 250 meter före och efter korsningen med en öppning i själva korsningen. Dessutom tänker Vägverket förstärka linjerna i vägkanten vid korsningen.
Trelleborg • Publicerad 3 mars 2004

- Vad vi har upplevt så är det framför allt vid omkörningar som de största problemen uppstår, säger Elin Engqvist från Vägverket. Att få en begränsning av hastigheten i själva korsningen ligger inte inom Vägverkets ansvar. - Det är länsstyrelsen som har hand om det, säger Elin Engqvist. Men en ansökan om att få sänka hastigheten har lämnats in och länsstyrelsen arbetar med frågan nu. Alf Näslund är ordförande i Västra Vemmerlövs byalag och var en av de cirka 50 som besökte mötet i går kväll. - Vi har varit uppgivna, säger han. Efter att vi genom åren haft många kontakter med Vägverket var det verkligen positivt att Elin Engqvist tog oss på allvar och kom med ett förslag. De flesta blev nog överraskade av det. Alf Näslund menar att merparten av dem som besökte mötet upplevde beskeden från Vägverket som positiva. - Det är viktigt att verkligen markera korsningen och det görs nu, säger han. Och vi är nöjda med att någon från Vägverket har lyssnat på oss till slut. Även om det inte är mycket pengar de har att röra sig med så har de försökt i alla fall.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons