Vägs ände för strid om avspärrning

Tekniska förvaltningens beslut att stänga av Strandridaregatan vid Ståstorpsån bröt inte mot några lagar. Det har förvaltningsrätten beslutat.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2011
Strandridaregatan spärrades av 17 januari 2009 efter beslut av tekniska förvaltningen. Helt enligt lagboken säger förvaltningsrätten.
Strandridaregatan spärrades av 17 januari 2009 efter beslut av tekniska förvaltningen. Helt enligt lagboken säger förvaltningsrätten.Foto: 

Det var Söderslättspartiets ordförande Bertil Larsson som överklagade tekniska förvaltningens beslut till förvaltningsrätten. Motiveringen var att beslutet skulle ha fattats av tekniska nämnden.

Men förvaltningsrätten väljer att inte ta upp ärendet. Enligt rätten har tekniska förvaltningen följt den lagstiftning som finns när det gäller lokala trafikbeslut. Beslutet har också följt kommunallagen.

Vägen spärrades av 17 januari 2009 på grund av brister i trafiksäkerheten. 2010 överklagade Ica Fastigheter beslutet till tekniska nämnden. Men nämnden gick på förvaltningens linje, liksom nu förvaltningsrätten.

Anna Thulin
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.