Annons

Vägnamn inget att skylta med?

Trots att många av de nya vägnamnen på landsbygden bestämts för länge sedan, så har det inte kommit upp några skyltar som visar namnen. Ett exempel är Rydeholmsvägen utanför Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 27 december 2011
Foto: Tomas Nyberg

Sten Grönberg tycker att frågan dragits i långbänk alltför länge. Det var i januari 2010 som kommunfullmäktige fattade beslut om Rydeholmsvägen.

– Två gånger körde ambulansen fel när den skulle hit till vägen senast, bara för att det inte finns någon vägskylt, säger Sten Grönberg, som kämpar för att få vägskyltar till Rydeholmsvägen. Vad är det för mening med att namnge vägarna om det inte kommer upp några skyltar.

Annons

Mats Lawesson är gatuchef i Trelleborg.

– Vi har just fått detta på vårt bord, säger han. Det finns inga beslut om hur vi ska gå tillväga för att sätta upp skyltarna och det finns inga pengar anslagna i budgeten för det.

Enligt Mats Lawesson ska saken tas upp bland politikerna i tekniska nämnden i januari.

– Jag kan förstå att människor vill ha gatuskyltar när de fått namn på sina vägar. Men eftersom namnen inte bestämts förrän nu på sistone så har vi inte kunnat agera tidigare, menar han.

Men det blir ingen billig affär för kommunen. Varje stolpe med vägnamnsskylt på landsbygden kan kosta upp emot 1 500 kronor att sätta upp. Det menar Bengt Andersson på gatuavdelningen.

– En stolpe med vägskylt i staden kostar cirka 1000 kronor. Det blir nog något dyrare på landsbygden.

Bengt Andersson tror att det kommer att behövas minst två skyltar på varje väg. Det handlar om ungefär 300 vägar på landsbygden som fått nya namn.

Sammanlagt handlar det alltså om upp emot en miljon kronor bara för skyltarna.

Ossian Sandin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons