Annons

Vägföreningar får högre skötselbidrag

Trelleborg • Publicerad 23 november 2006

Det årliga underhållsbidraget för Vellinge kommuns vägföreningar kommer att höjas med tio procent. Det har tekniska nämnden beslutat efter att flera föreningar påtalat att bidraget legat på samma nivå under många år.

Senaste gången bidraget höjdes var 1991 och därför görs höjningen bland annat med tanke på inflationen.

Annons

En förening, inom ett planlagt eller tätbebyggt område, som sköter en väg som är smalare än sex meter kommer från och med 2007 att få 6,50 kronor per meter väg och år. En väg som är bredare än sex meter ger 9,65 kronor per meter och år.

En vägförening utanför planlagt eller tätbebyggt område får 4,65 kronor per meter väg och år om vägen bedöms ha "hög utnyttjandegrad". En väg som bedöms ha "låg utnyttjandegrad" ger 3,90 kronor per meter och år.

Den tekniska nämden beslutade samtidigt att avslå Billings vägförenings ansökan om 34956 kronor i bidrag till asfaltering av vägarna inom föreningens skötsel.

Avslaget görs med hänvisning till att kommunalt bidrag aldrig utgår till asfalteringar.

Paul Torstensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons