Annons

”Vägen tillbaka är lång”

Trelleborgarna är vana vid ett elitfotbollslag. Inte sedan 1979 har TFF legat så illa till som nu. Vad innebär det för Trelleborgs identitet att laget åkt ur Superettan?
Trelleborg • Publicerad 6 november 2012
Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden.
Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden.Foto: Albin Brönmark
Foto: 
Foto: 

Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden:

Vad betyder TFF för Trelleborg?

Annons

– Självklart betyder TFF otroligt mycket. Mer än vad folk tror. Vi ser bara kostnadsbilden och ser inte pr-vinsterna. Trelleborg nämns bara i två fall i media idag: när det gäller fotboll och när det gäller hamnen.

– Man ska vara stolt över att TFF har nått så högt som man gjort. Jönköping har till exempel inte lyckats med ett fotbollslag på 40 år nu. Och andra stora städer har också haft problem. Jag tycker att folk är bortskämda med detta. Jag tycker folk borde komma på matcherna. Kolla Degerfors till exempel, där går alla och kollar när det är match. Jag frågar mig varför det inte är så i Trelleborg och hittar ingen vettig förklaring.

Vad händer nu?

– Vägen tillbaka är lång. Division ett är dyrast att ligga i. Det är långa resor och inga intäkter. Laget var för bra för att åka ur men den främsta förklaringen tror jag är att man skippade B-laget. En spelare som inte spelat match på åtta omgångar kan ju inte göra sig själv rättvisa. Det var ett förödande beslut tror jag. Om nu Rune Andersson försvinner som sponsor är nog tyvärr loppet kört. Jag förstår honom för om ingen vill ha elitidrott så är det ju meningslöst för honom att satsa. Självklart hoppas jag att de kommer tillbaka.

Madeleine Gripsten
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons