Annons

Vägarbete fortsätter i höst

Lucia kommer med ljus i hår. Och en rondell. Arbetet på väg 108 har skjutits fram och beräknas vara klart den trettonde december.
Trelleborg • Publicerad 24 september 2011
Snart kan trafiken ta ut svängarna.
Snart kan trafiken ta ut svängarna.Foto: Claes Nyberg
”Vi vill störa trafiken så lite som möjligt”, säger Jonny Sjöbeck som kör välten. Här med kollegan Jan Erik Fransson, som jämnar marken i förgrunden.
”Vi vill störa trafiken så lite som möjligt”, säger Jonny Sjöbeck som kör välten. Här med kollegan Jan Erik Fransson, som jämnar marken i förgrunden.Foto: Claes Nyberg
En vattenledning ska läggas om under arbetets gång.
En vattenledning ska läggas om under arbetets gång.Foto: Claes Nyberg
Foto: 

Det råder snålblåst och grå himmel. Intill den nuvarande korsningen vid Hedvägen och Lundavägen arbetar Jan Erik ”Frasse” Fransson. Han styr markvibratorn över gruset, medan kollegan Jonny Sjöbeck hjälper till att packa bärlagret med välten.

Vägen måste vara helt jämn inför asfalteringen, som påbörjas nu på tisdag. Nästa lördag märks rondellen upp med vägpinnar och öppnas för trafik. Då får bilisterna prova att ta ut svängarna.

Annons

– Efter nästa lördag kommer trafiken inte läggas om. Vi fortsätter att arbeta runt omkring och utför enstaka nattjobb, men det kommer inte påverka trafiken så mycket, säger Jonny Sjöbeck.

Trafikanter bör dock hålla nere hastigheten under tiden som bygget pågår.

När asfalteringen är klar ska en vattenledning läggas om. Först i december beräknas allt arbete vara klart, inklusive en cykelbana norr om Hedvägen.

Rondellens centrum ska prydas av gräsmatta, idegranshäck och fyra kejsarlindar. Dessutom kommer ett konstverk placeras i mitten.

Jan Erik Fransson sätter i hörselskydden innan han fortsätter att jämna marken. Han hade gärna önskat lite sol, men trivs annars med arbetet.

– Det är duktiga bilister i Trelleborg som respekterar oss som jobbar här, säger han.

Louise Löfgren
Anna Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons