Annons

Våg av bensinstölder på Circle K

En våg av bensinstölder har den senaste tiden drabbat Circle K på Hesekillegatan. Företaget håller på att uppgradera säkerheten på sina stationer, men är inte klara med macken i Trelleborg ännu.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2019
Macken i centrala Trelleborg har drabbats av minst 13 stölder under en månad.
Macken i centrala Trelleborg har drabbats av minst 13 stölder under en månad.Foto: Anders Johansson

Circle K har polisanmält att man från julafton och fram till den 30 januari drabbades av inte mindre än 13 stölder av bensin. Gärningsmännen har tankat och sedan kört från platsen.

Värdet på den stulna bensinen ligger på mellan 300 och 800 kronor per tillfälle. Tillsammans har bensin till ett värde av 8 600 kronor stulits, enligt polisanmälningarna.

Annons

Enligt Peter Lorentszon, säkerhetschef på Circle K, håller bolaget just nu på med att införa förskottsbetalning på alla sina stationer över hela landet.

– Det är i dag implementerat på 40 procent av våra stationer. Men på stationen i Trelleborg finns denna lösningen inte på plats ännu, kommenterar Peter Lorentszon.

Säkerhetschefen säger också att det finns filmer från de flesta fallen av bensinstöld på Circle K, och att man överlämnat dessa till polisen.

Vilken hjälp erbjuder Circle K till de lokala mackarna, för att komma till rätta med ett problem som det här?

– Vi har rutiner både kring det förebyggande arbetet samt hur vi hanterar händelser som inträffat, säger Peter Lorentszon.

Andreas MårtenssonSkicka e-post
Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons