Trelleborg

Vad har du för planer och drömmar för 2016?

Trelleborg Artikeln publicerades

Vi säger hej då till 2015 och hej till 2016. Men vad förväntar vi oss ska hända? TA frågade folk på stan och Trelleborgsprofiler för att försöka ringa in det nya året. Många vill resa och ta det lugnt med sina nära och kära. Andra vill inte planera alls utan tar hellre dagen som den kommer.

<span class="fig-caption-title">Anna-Greta Persson<span class="locale">, Trelleborg:</span></span>INJECT_ARTICLE_MIDDLE_SIDEBAR<span class="fig-caption-title">– Jag hoppas väl på lite värme och lite ljusare tider<span class="locale">, antar jag. Det hade varit skönt. Och så ska vi gå på Arlövsrevyn i februari, det blir kul. Ulla Ryblom, Trelleborg:</span></span>INJECT_ARTICLE_MIDDLE_SIDEBAR– Det vore fint om man fick hålla sig frisk och kry. Sen får vi se vad våren och sommaren har att erbjuda. Vi brukar åka på utflykter. Tyskland till exempel. Södra Tyskland tycker jag är fint.
Foto:
Anna-Greta Persson, Trelleborg:
– Jag hoppas väl på lite värme och lite ljusare tider, antar jag. Det hade varit skönt. Och så ska vi gå på Arlövsrevyn i februari, det blir kul. Ulla Ryblom, Trelleborg:
– Det vore fint om man fick hålla sig frisk och kry. Sen får vi se vad våren och sommaren har att erbjuda. Vi brukar åka på utflykter. Tyskland till exempel. Södra Tyskland tycker jag är fint.
<p><span class="fig-caption-title">Chimen Azimi<span class="locale">, Trelleborg/Tyskland:</span></span>– Jag är här och hälsar på min familj, annars bor jag i Tyskland. Hemma jobbar jag och pluggar. Jag hoppas kunna bli färdig på den allmänna linjen jag läser på en folkhögskola. Sen vet jag inte, jag är intresserad av systemvetenskap så det kanske jag vill jobba med.<ul><div class="market-link-container">
  <div class="market-message-container">
          <h3> ERBJUDANDE! </h3>
            <a href="#" data-unique-link="artikel" data-link-package="ta_digitalt" class="plus-marketing-button" target="_self" title="Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se samt e-tidning tis, tors och lör. 149 kr per månad!">
        Allt innehåll på trelleborgsallehanda.se samt e-tidning tis, tors och lör. 149 kr per månad!
      </a>
      </div>
</div>
</ul>
Foto:

Chimen Azimi, Trelleborg/Tyskland:– Jag är här och hälsar på min familj, annars bor jag i Tyskland. Hemma jobbar jag och pluggar. Jag hoppas kunna bli färdig på den allmänna linjen jag läser på en folkhögskola. Sen vet jag inte, jag är intresserad av systemvetenskap så det kanske jag vill jobba med.

<span class="fig-caption-title">Martin Savonen<span class="locale">, Kiruna:</span></span>– Jag är på besök i Trelleborg. När jag kommer hem till Kiruna igen ska jag satsa på skolan och hoppas få bra betyg. På gymnasiet vill jag sen gärna plugga naturvetenskap. Hinner jag med nöjen så åker jag gärna på utflykter med skoter. Och så hoppas jag kunna ta jägarexamen.
Foto:
Martin Savonen, Kiruna:– Jag är på besök i Trelleborg. När jag kommer hem till Kiruna igen ska jag satsa på skolan och hoppas få bra betyg. På gymnasiet vill jag sen gärna plugga naturvetenskap. Hinner jag med nöjen så åker jag gärna på utflykter med skoter. Och så hoppas jag kunna ta jägarexamen.
<span class="fig-caption-title">Nathalie Rosenqvist<span class="locale">, Trelleborg:</span></span>– Jag har precis flyttat hit från Malmö. Min kille bor här och jag gillar Trelleborg. Under 2016 vill jag träffa vänner och resa, göra roliga saker helt enkelt. Jag skulle gärna vilja flyga till Australien, väl där vill jag resa runt.
Foto:
Nathalie Rosenqvist, Trelleborg:– Jag har precis flyttat hit från Malmö. Min kille bor här och jag gillar Trelleborg. Under 2016 vill jag träffa vänner och resa, göra roliga saker helt enkelt. Jag skulle gärna vilja flyga till Australien, väl där vill jag resa runt.
<span class="fig-caption-title">Ylva Kristina Ekelund<span class="locale">, borgfru på Trelleborgen:</span></span>– Det har varit stora neddragningar inom kommunen under 2015. Jag hoppas att vi kan hålla den standard som vi har hållit tidigare på Trelleborgen, men jag är lite bekymrad. Vi har blivit av med en tjänst och jag jobbar även på museet och magasinet under vintern. Planeringstid går åt där. Nu önskar vi arbetsro!– Jag själv vill vara bättre på att vara ledig. Ta vara på tiden och tillbringa den med de jag tycker om. Det är vad jag tänker göra. Det har hänt så mycket under 2015, så många omvälvande saker. Vi måste se helheter och ta hänsyn till konsekvenser av våra beslut. Tänk om vi kunde det, stanna upp och se helheten.
Foto:
Ylva Kristina Ekelund, borgfru på Trelleborgen:– Det har varit stora neddragningar inom kommunen under 2015. Jag hoppas att vi kan hålla den standard som vi har hållit tidigare på Trelleborgen, men jag är lite bekymrad. Vi har blivit av med en tjänst och jag jobbar även på museet och magasinet under vintern. Planeringstid går åt där. Nu önskar vi arbetsro!– Jag själv vill vara bättre på att vara ledig. Ta vara på tiden och tillbringa den med de jag tycker om. Det är vad jag tänker göra. Det har hänt så mycket under 2015, så många omvälvande saker. Vi måste se helheter och ta hänsyn till konsekvenser av våra beslut. Tänk om vi kunde det, stanna upp och se helheten.
<span class="fig-caption-title">Ingela Jacobsson<span class="locale">, chef över Trelleborg museum:</span></span>– Det är en hel del på gång på museet. Bland annat kommer det en utställning med Karlheinz Sauer som jag tycker är intressant. Ebbefilmen, när den kommer, ser jag verkligen fram emot. Vi har också fått pengar från Kultur Skåne för att förena historia, pedagogik och ny teknik för att föra ut information om fornlämningar. Vi kommer att fortsätta jobba med Tullstorpsstenen. Det är nya projekt hela tiden och alltid mycket på gång.– Jag fick ett barnbarn på annandagen och på julafton fick vi reda på att det blir ett tredje barnbarn i sommar. Det känns roligt. I stort hoppas jag på ett skönare världsår än 2015 har varit.
Foto:
Ingela Jacobsson, chef över Trelleborg museum:– Det är en hel del på gång på museet. Bland annat kommer det en utställning med Karlheinz Sauer som jag tycker är intressant. Ebbefilmen, när den kommer, ser jag verkligen fram emot. Vi har också fått pengar från Kultur Skåne för att förena historia, pedagogik och ny teknik för att föra ut information om fornlämningar. Vi kommer att fortsätta jobba med Tullstorpsstenen. Det är nya projekt hela tiden och alltid mycket på gång.– Jag fick ett barnbarn på annandagen och på julafton fick vi reda på att det blir ett tredje barnbarn i sommar. Det känns roligt. I stort hoppas jag på ett skönare världsår än 2015 har varit.
<span class="fig-caption-title">Anette Öhman<span class="locale">, rektor på Serresjöskolan och Östra skolan:</span></span>– Inom skolan har vi en utmaning i och med att vi har nyanlända flyktingar som ska tas emot. Vi planerar och förbereder oss för detta. Bland annat genom att kartlägga deras skolbakgrund. Vi behöver se över hela skolan för detta.– Själv har jag tre ledord för 2016: hälsa, tid och kärlek. Jag funderar mycket kring umgängestid, egentid, arbetstid. Hälsa jobbar jag med genom att jag är ordförande i Friskis och svettis i Trelleborg. Jag vill att fler ska uppleva glädje. Kärlek till varandra är också viktigt. Både inom närmsta kretsen och i samhället. Det har blivit så tydligt under hösten.
Foto:
Anette Öhman, rektor på Serresjöskolan och Östra skolan:– Inom skolan har vi en utmaning i och med att vi har nyanlända flyktingar som ska tas emot. Vi planerar och förbereder oss för detta. Bland annat genom att kartlägga deras skolbakgrund. Vi behöver se över hela skolan för detta.– Själv har jag tre ledord för 2016: hälsa, tid och kärlek. Jag funderar mycket kring umgängestid, egentid, arbetstid. Hälsa jobbar jag med genom att jag är ordförande i Friskis och svettis i Trelleborg. Jag vill att fler ska uppleva glädje. Kärlek till varandra är också viktigt. Både inom närmsta kretsen och i samhället. Det har blivit så tydligt under hösten.
<span class="fig-caption-title">Frans Hellstrand<span class="locale">, ordförare Företagarna i Trelleborg:</span></span>– Jag tror att vi handlare har en positiv känsla för det nya året. Det känns som det är glada miner. Att Åhléns lägger ner är inte bra. Vi får hoppas att Abitare har planer och fyller hålet. Man skulle kunna göra något riktigt kul där. Sen är det viktigt att tänka på att det faktiskt händer mycket utanför centrum. Västra infarten, där händer mycket. Ur handelssynpunkt händer det mycket bra där. Politiskt tror jag att 2016 blir intressant. Vi är nu inne på år två med nya styret. Då brukar det hända saker.– Själv har jag en semesterresa som väntar i slutet av februari, till Sydafrika. Sen hoppas jag att alla nära och kära får vara friska och hela under året.
Foto:
Frans Hellstrand, ordförare Företagarna i Trelleborg:– Jag tror att vi handlare har en positiv känsla för det nya året. Det känns som det är glada miner. Att Åhléns lägger ner är inte bra. Vi får hoppas att Abitare har planer och fyller hålet. Man skulle kunna göra något riktigt kul där. Sen är det viktigt att tänka på att det faktiskt händer mycket utanför centrum. Västra infarten, där händer mycket. Ur handelssynpunkt händer det mycket bra där. Politiskt tror jag att 2016 blir intressant. Vi är nu inne på år två med nya styret. Då brukar det hända saker.– Själv har jag en semesterresa som väntar i slutet av februari, till Sydafrika. Sen hoppas jag att alla nära och kära får vara friska och hela under året.
<span class="fig-caption-title">Dick Olthoff<span class="locale">, Trelleborg:</span></span>– Vi gör en massa, jag och min fru. Men vi kan aldrig planera. Så vi ser bara vad som händer. Vänner till oss ville planera en resa till Mallorca i juni eller juli. Men det går ju inte. Så långt fram kan vi inte tänka.
Foto:
Dick Olthoff, Trelleborg:– Vi gör en massa, jag och min fru. Men vi kan aldrig planera. Så vi ser bara vad som händer. Vänner till oss ville planera en resa till Mallorca i juni eller juli. Men det går ju inte. Så långt fram kan vi inte tänka.
<span class="fig-caption-title">Ingrid Olthoff<span class="locale">, Trelleborg:</span></span>– Jag tar alltid dagen som den kommer så jag har ju ingen aning om hur 2016 kommer att bli. Vi ska hälsa på vår 17-åriga dotter i Lund nu i dagarna, det är allt vi vet. Jo, att vi vill till Louisiana också, det är klart.
Foto:
Ingrid Olthoff, Trelleborg:– Jag tar alltid dagen som den kommer så jag har ju ingen aning om hur 2016 kommer att bli. Vi ska hälsa på vår 17-åriga dotter i Lund nu i dagarna, det är allt vi vet. Jo, att vi vill till Louisiana också, det är klart.