Vad händer under TA-chansen?

Hallå där Lena Lindkvist, marknadskoordinator på Trelleborgs Allehanda och ansvarig för talangtävlingen TA-chansen som går av stapeln den 12 september i samband med Barnens fest i Stadsparken.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2009
Foto: 

Vad händer under TA-chansen?

– Du får lämna in din låt på cd till juryn, som lyssnar på den och sen under Barnens fest så ska du spela upp låten inför juryn. Nu har vi valt en lite enklare form, innan har det varit indelat i tre olika åldersgrupper.

Förut har TA-chansen arrangerats tidigare under sommaren, varför har ni senarelagt den?

– Jo, tidigare har den arrangerats vid tre olika tillfällen under allsången i parken med final under Palmfestivalen. Men Söderslätts musikkår ville göra något annat i år och tog in två allsångsledare. Så i stället för att lägga ner TA-chansen så tänkte vi ha det i mindre format och inte klydda med orkestern

Hur många deltagare planerar ni för?

– Vi får se hur stort intresset är. Anmälningarna har inte börjat än. Juryn lyssnar och plockar ut tio stycken cirka som sen går till finalen.

Har du några tips på vad som går hem hos juryn?

– Jag tror att det viktigaste är att man är så naturlig som möjligt och sjunger på sitt vis, inte sjunger tillgjort.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.