Annons

Vad händer i veckan?

I veckan kan du till exempel åka på festival i Malmö eller diskutera Trelleborgs framtid. Bara du inte glömmer att gå till skolan i morgon! Här är TA:s tips för de kommande dagarna.
Trelleborg • Publicerad 19 augusti 2013
Foto: 

1. På tisdag är det dags att dra på sig ryggsäcken igen. Både på kommunens grundskolor och på Söderslättsgymnasiet startar höstterminen.

2. Här i TA har du kunnat läsa mycket om den fördjupade översiktsplanen som ska staka ut framtiden för Trelleborg. På tisdag klockan 18 är det dags för en första workshop där du som invånare får säga ditt. Första träffen handlar om Trelleborg som upplevelsestad och arrangeras på Trelleborgen.

Annons

3. 42 nya lägenheter ska byggas i kvarteret Sjöjungfrun inne i Trelleborg. På onsdag klockan 15 arrangeras det första officiella spadtaget av Trelleborgshem.

4. Fram till och med fredag finns Skandinaviens största stadsfestival drygt tre mil bort. Det kan vara läge att ta 146:an till Malmöfestivalen och till exempel besöka Gustav Adolfs Torg och området Ekoreko. Där bjuds det på ekologisk inspiration med bland annat mat, återvinnimg och stadsodling i centrum.

5. På söndag klockan 18 väntar första hemmamatchen efter sommaruppehållet för TFF när laget möter Sylvia. Det är första seriematchen på hemmaplan för nyförvärvet Edward Ofere. Laget har revansch att utkräva på Sylvia.

Martin Falkenby
Louise Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons