Annons

Vad händer i veckan?

Fruntimmersveckan bjuder på några kvinnliga karameller. Kändispolisen Ewa-Gun Westford föreläser och fotbolls-EM fortsätter. Men även sorgen har sin plats: I dag är det två år sedan massakern på Utöya vilket uppmärksammas med en minneskonsert i Malmö i kväll måndag. Sofia Bergström guidar dig i veckans händelser.
Trelleborg • Publicerad 22 juli 2013
Foto: 
Foto: 

1. Fruntimmersveckan fortsätter. Denna vecka bör alla Magdalena, Emma och Kristina uppmärksammas extra.

2. Två år sedan massakern på Utöya skedde. De 69 människor som dog kommer att hedras på olika sätt och håll i Skåne. Bland annat hålls en minneskonsert på Möllevångstorget med start klockan 19. SSU Malmö är värdar och bland annat uppträder Miriam Aïda, Lasse Berggrensson, Magnus Tingsek, Alexander Holmgren, Maria Stille Davidsson och Krister Jonsson Trio.

Annons

3. Ewa-Gun Westford föreläser. Hon är Skånes kanske kändaste polis och har släppt en bok där hon kåserar om gryningspyromanen, Beethoven och om hur det är att vara kvinna inom ett mansdominerande yrke. I morgon kommer hon till Köpmansmagasinet och pratar om detta. Det är gratis och börjar klockan 19.

4. Sandskulpturtävling på Falsterbostranden. På söndag blir det lek i sanden på Falsterbostranden för stora och små. Var med och tävla i den traditionella sandslottstävlingen. Men tänk på att man bara får dekorera sin skulptur med sådant man hittar på stranden såsom tång och snäckor. Lagen anmäler sig till kansliet på stranden klockan 13.

5. EM-final. På söndag är det också final för fotbolls-EM för damer. Klockan 16 bör man bänka sig.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons