Annons

Vad döljer sig i taekwondo-väskan?

En doft av frityr och svett ligger över Söderslättshallen. Längs väggarna har ungdomar lagt ut filtar som de sitter på.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2012
Nicoli Erica hjälper Sollai Gabriele att förbereda sig inför hans match. – Vissa har en liten björn som maskot, men det har inte jag. Mitt bälte är min lyckobringare, säger Sollai Gabriele. – Musik är också viktigt, för koncentrationen, säger Nicoli Erica.
Nicoli Erica hjälper Sollai Gabriele att förbereda sig inför hans match. – Vissa har en liten björn som maskot, men det har inte jag. Mitt bälte är min lyckobringare, säger Sollai Gabriele. – Musik är också viktigt, för koncentrationen, säger Nicoli Erica.Foto: Claes Nyberg
Koca Hasan, Chiovetta Daniel och Sabrina Nölp från Tyskland sitter och kollar på videoklipp i sina mobiler i väntan på nästa match. – Skydden är det viktigaste att komma ihåg att packa, säger Sabrina Nölp. – Och en handduk har man alltid med sig, den behövs vid matcherna, säger Chiovetta Daniel och visar hur han torkar ansiktet.
Koca Hasan, Chiovetta Daniel och Sabrina Nölp från Tyskland sitter och kollar på videoklipp i sina mobiler i väntan på nästa match. – Skydden är det viktigaste att komma ihåg att packa, säger Sabrina Nölp. – Och en handduk har man alltid med sig, den behövs vid matcherna, säger Chiovetta Daniel och visar hur han torkar ansiktet.Foto: Claes Nyberg
Caroline Ängefjord, Casper Langerfors, Roland Tybell och Jontahan Hoverman har åkt från Linköping. – Vi fick lära oss den hårda vägen att pass eller annan id-handling är viktigt. När vi kört en timme fick vi vända eftersom två personer glömt sina pass, säger Caroline Ängefjord. – Jag har en liten taekwondo-björn som maskot. Det har jag haft i 2,5 år och den funkar, säger Casper Langerfors.
Caroline Ängefjord, Casper Langerfors, Roland Tybell och Jontahan Hoverman har åkt från Linköping. – Vi fick lära oss den hårda vägen att pass eller annan id-handling är viktigt. När vi kört en timme fick vi vända eftersom två personer glömt sina pass, säger Caroline Ängefjord. – Jag har en liten taekwondo-björn som maskot. Det har jag haft i 2,5 år och den funkar, säger Casper Langerfors.Foto: Claes Nyberg
Österrikarna Verena Wegscheider, Simone Franz och Elisabeth Sbundo tycker att det absolut viktigaste att få med sig är motivation. – Det gäller att träna mentalt så att man är motiverad, säger Simone Franz. – Jag har ett armband som ger energi. Det har jag alltid med mig till tävlingarna, berättar Verena Wegscheider.
Österrikarna Verena Wegscheider, Simone Franz och Elisabeth Sbundo tycker att det absolut viktigaste att få med sig är motivation. – Det gäller att träna mentalt så att man är motiverad, säger Simone Franz. – Jag har ett armband som ger energi. Det har jag alltid med mig till tävlingarna, berättar Verena Wegscheider.Foto: Claes Nyberg

Minuterna innan match är det några som lyssnar på musik, en del som sover och andra väljer att finslipa tekniken.

Trelleborg open lockar under helgen över 1000 tävlande till stan. TA frågade några av dem vad som är absolut viktigast i deras packning.

Håll muspekaren över bilden för att se svaren i enkäten.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons