Annons

Vad är det nu? undrar Bengt

En mycket förvånad Bengt Jacobsson överraskades av kollegor från UV Syd, kommunledningen i Trelleborg, andra vänner och bekanta på Trelleborgs museum på torsdagen.
Trelleborg • Publicerad 21 juni 2007
Vad är detta? undrade en överraskad arkeolog Bengt Jacobsson när han fick ta emot kollegornas vänbok på Trelleborgs museum på torsdagen. Bild: Claes Nyberg
Vad är detta? undrade en överraskad arkeolog Bengt Jacobsson när han fick ta emot kollegornas vänbok på Trelleborgs museum på torsdagen. Bild: Claes NybergFoto: 

- Vad är det nu? undrade den kände arkeologen när han kom in på museet, där hans fru Ingela ju är chef, till vad han trodde skulle vara ett möte med kommunledningen om E 6. I stället hittade han ett 50-tal personer som klappade i händer. Helt överraskad och mycket förvånad undrade han vad som stod på, men fick snabbt en förklaring. Vänboken, med förord av kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) överräcktes av Caroline Arcini, en av kollegorna till Bengt Jacobsson på Riksantikvarieämbetet avdelning för arkeologiska undersökningar UV Syd. - Med anledning av Trelleborgs 750-årsjubileum har vi ställt samman den här vänboken. Vi hoppas att få arbeta med dig i många år ännu, sade hon bland annat i sitt tal. Bengt Jacobsson har varit med på ett stort antal utgrävningar i Trelleborg och trakten runtomkring. Mest känd är kanske upptäckten av Trelleborgen mitt inne i den nuvarande staden. - Vi har köpt in ett antal exemplar av boken, berättar kommundirektören i Trelleborg Rutger Persson. Det är en mycket bra gåva att kunna ge bort från kommunen. När boken räckts över till en förvånad och rörd Bengt Jacobsson verkade han fortfarande ha svårt att fatt överraskningen. - Jag skulle ju på möte? Men tack ska ni ha. Jag saknar ord, sade han med en glimt av något vått i ögonvrån. Arbetet med boken började redan förra hösten, men inget hade läckt ut till mottagaren trots att det var så många inblandade. Efteråt bjöds det på kaffe och tårta för att fira. Lasse Bryggare 0410-545 71 lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons