Annons

Vaccinationer sinkar ny klinik

I oktober skulle jourläkarcentralen på lasarettet ha ersatts av hälsovalets kvälls- och helgmottagning på Centrumkliniken. Men vaccineringarna mot svininfluensan och andra praktiska problem skjuter starten framåt.
Trelleborg • Publicerad 23 september 2009

Trelleborg. Med start i oktober skulle en mottagning på Centrumkliniken ta över fem vårdcentralers arbete på kvällar och helger. Men nu har tidpunkten ändrats.

– Det blir någon gång under hösten, när allt är klart med lasarettet och personal, säger närsjukvårdschefen Per Werner.

Annons

Det kommande mastodontarbetet med vaccinationer mot svininfluensa är en anledning till att tidpunkten blivit mer diffus. Till det kommer att de fem vårdcentralerna inte löst hur den nya mottagningen ska bemannas.

– Att det blir framskjutet har att göra med att det är så mycket att göra med svininfluensan och vaccinationer och en del praktiska problem som inte är lösta. Men det här påverkar ju inte patienterna någonting, säger Per Werner.

Tills att kvälls- och helgmottagningen är på plats kommer jourläkarcentralen på lasarettet att fortsätta verksamheten.

– Vi har en ganska stor personalkader på hela lasarettet som vi kan spela med, säger chefen för Trelleborgs lasarett, Magnus Heiman.

När övergången till kvälls- och helgmottagningen sker kommer en del av lasarettets jourverksamhet ändå att finnas kvar. Den ska ta hand om patienter som är i gränslandet - för sjuka för hälsovalets kvälls- och helgmottagning men inte i behov av akutvård.

– Var som händer med den verksamheten kommer väl att visa sig om ett år. Vi kanske inte behöver driva den för att hälsovalet blivit så fantastiskt att det tar hand om alla patienterna, säger Magnus Heiman.

Olof Broddesson
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons