Annons

Utvisad mordbrännare återvände till Sverige – döms till fängelse

En 68-årig tysk medborgare som tidigare avtjänat ett fängelsestraff i Sverige för bland annat mordbrand återvände olovligen till Trelleborg i juni i år. Nu döms mannen för brott mot utlänningslagen.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2018
Den mordbrandsfällde i rätten 2012.
Den mordbrandsfällde i rätten 2012.Foto: Anette Sjöstrand

Mannen dömdes 2012 till fängelse i två och ett halvt år och utvisning för att han i slutet av juli samma år ertappades av polis när han försökte sätta eld på ett kafé i Ystad. Samme man var också misstänkt för mordbrand i en sommarstuga i Beddingestrand, men kunde inte knytas till brottet.

Efter avtjänat straff förpassades mannen ut ur landet och skulle enligt domen inte få återvända före den 25 september 2022. I juni i år trotsade mannen utvisningsbeslutet och tog sig till Trelleborg där han anhölls den 16 juni.

Enligt 68-årigen trodde han vid inresan till Sverige att förbudet att återvända hade upphört att gälla. Domstolen bedömer det däremot som osannolikt att mannen skulle varit ovetandes om förbudet och dömer honom till en månads fängelse för brott mot utlänningslagen.

Josefine SidhuSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons