Annons

Utställning bjuder på olikheter gånger tre

Tre konstnärer som inte har någonting gemensamt. På lördag ställer Kamilla Hansson, Klas Jönsson och Annika Lundström ut sina konstverk i Parken.
Trelleborg • Publicerad 17 september 2009
Foto: 
Sniglar och blommor är återkommande motiv i Kamilla Hanssons konst.
Sniglar och blommor är återkommande motiv i Kamilla Hanssons konst.Foto: 
Kamilla Hansson, Annika Lundström och Klas Jönsson är tre konstnärer med helt olika konststilar. På lördag ställer de ut i Parken i Trelleborg.
Kamilla Hansson, Annika Lundström och Klas Jönsson är tre konstnärer med helt olika konststilar. På lördag ställer de ut i Parken i Trelleborg.Foto: 

TRELLEBORG. En jobbar med sniglar och träd som motiv, en annan med kvinnomotiv i akvarell och en tredje med mörk expressionism. Konstnärligt är det långt mellan Kamilla Hansson, Klas Jönsson och Annika Lundström.

– Det är ju tur att vi är väldigt olika. Då blir vi inte konkurrenter, säger Annika Lundström och skrattar.

Annons

Hon målar i akvarell. Bland de färgstarka figurerna kan betraktaren skönja olika kvinnoansikten.

– Jag vill att man ska få fundera ett tag innan man ser vad min konst föreställer. Sen känns det viktigt att kunna förmedla en positiv känsla, säger Annika Lundström.

På samma vägg hänger akrylmålningar där sniglar, träd och blommor framträder mot svart bakgrund. Kamilla Hansson har arbetat med sina tavlor in i det sista.

– Den sista blev faktiskt klar nu i natt. Tidigare har jag bara haft utställningar i hemmet så det känns kul att få ställa ut här. Det gör väldigt mycket när tavlorna hängs upp på ett visst sätt och när det finns ordentlig belysning, säger hon.

Tredje medlemmen i trion som ligger bakom utställningen är Klas Jönsson. Med en mörk och expressionistisk stil framställd i blandteknik gör han sin 40:e konstutställning. Och det finns skillnader mellan utställning nummer ett och nummer fyrtio.

– När jag började ställa ut kändes det väldigt stressigt och nervöst. Nu tar jag det betydligt lugnare. Men jag har alltid hämtat inspiration från mitt eget liv. Det gör jag nu också, säger han.

Utställningen anordnas av Söderslätts konstförening och pågår mellan 19 september och 9 oktober.

Johan Silfversten Bergman
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons