Annons

Utsiktsplats i absoluta centrum

I går var det inflyttning för de första hyresgästerna i Trelleborgshems nyaste hus, i absoluta centrum av Trelleborg, vid Rådhustorget.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2005

– Vi är mycket nöjda med huset. Av de 19 lägenheterna är 13 uthyrda, berättar Leif Persson, vd på Trelleborgshem. Vi är inte oroliga för att vi inte ska kunna hyra ut resten av lägenheterna nu när huset står klart.

Hyrorna ligger inte skyhögt, trots att det rör sig om ett nybygge. Hyran för lägenheterna ligger på mellan 6 000 kronor för de minsta tvåorna och upp till cirka 7 500 kronor för stora fyror. – Exakta kostnader går inte att uppge eftersom varje hyresgäst betalar individuellt för värme och vatten, som vi har mätare för, säger Leif Persson. Man kan räkna med att det kostar cirka en tusenlapp i månaden, men det beror ju på hur många man är i lägenheten och hur sparsam man är.

Annons

Huset vid Rådhustorget är det första där Trelleborgshem praktiserar individuell mätning av värme och vatten. Kostnaden för hushållsel tillkommer också, men det gör den ju i de flesta hyreslägenheter redan nu.

Den mest spektakulära lägenheten är den lilla tvåan högst upp i huset, som bara är på 50 kvadratmeter, men har en terrass som är nästan lika stor som lägenheten. Från terrassen har man sjöutsikt åt flera håll och åt väster kan man se ända bort till Maglarps nya kyrka över stadens takåsar.

Även lägenheterna på de översta våningarna med inglasade balkonger åt söder är maffiga, med en fin utsikt över hamn och hav.

Lägenheterna med utsikt över Rådhustorget är också speciella, med ett jätterum som öppnar sig med stora fönster ut mot torget precis innanför ytterdörren. Alla lägenheter har en öppen planlösning med kök och vardagsrum i ett. På bottenvåningen blir det restaurang, som enligt planerna ska öppna på fredag. Restaurangen kan öppnas upp nästan helt och hållet ut mot terassen på Rådhustorget och sommartid blir det troligen aktuellt med ännu fler bord ute på själva torget.

Bygget i Trelleborgs absoluta centrum har tagit lite extra tid, eftersom arkeologerna hittade en hel del intressanta fynd när utgrävningarna inför byggstarten gjordes. Där centrum i Trelleborg nu ligger har det funnits boplatser under lång tid bakåt i historien.

Till nästa sommar är det tänkt att ytterligare ett av Trelleborgshems byggen i centrala Trelleborg ska stå klart, 55 plusboendet på gamla glasmästartomten vid Algatan.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons