Annons

"Utrymme för fler varianter"

Företagshotell finns redan i Trelleborg. Och fastighetsägaren Dagon har skissat på att öppna ett där Köpingeskolan ligger.
Trelleborg • Publicerad 16 mars 2010

TRELLEBORG. I april förra året presenterade fastighetsägaren Dagon tre koncept för området där Köpingeskolan nu ligger. En företagspark, ett idrottens hus och ett centrum för nyföretagande har varit alternativen.

– De koncepten ligger kvar. Vi avvaktar ändringen av detaljplanen. Det är en förutsättning för att kunna göra något mer av fastigheten, säger Dagons fastighetschef Per Johansson.

Annons

Idén om en inkubator skjuter inte idén om ett nyföretagarcentrum i sank, menar Per Johansson som istället lovordar initiativet.

– Det finns säkert utrymme för fler varianter, för olika typer av företag.

I Trelleborg finns redan etablerade företagshotell. Ett på Johan Kocksgatan, ett annat på Sjöviksvägen. Det tycker Frans Hellstrand, ordförande i Företagarna i Trelleborg, att kommunledningen måste ta hänsyn till innan man startar en inkubator. Ändå är han försiktigt positiv till förslaget.

– Jag vet att det fungerat bra i andra delar av landet. Vi är positiva till en ren inkubator - att möjligheten ska ges till nystartsföretag, säger Frans Hellstrand.

Att ge företag möjlighet att komma in på marknaden är okej, så länge det är just uppstartshjälp menar Frans Hellstrand.

– Av vad jag läst är det förknippat med att man får hyra in sig under en begränsad period.

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) tror att en mix av etablerade och nya företag kan vara bra och han nämner spedition som en möjlig nischning för en inkubator i Skyttsgården.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons