Annons

Utredningen mot Ståhl pågår

– Jag har inte lagt ner utredningen, kommenterar överåklagare Gunnar Stetler tidningsuppgifter om att Sydsvenskans och Skånemedias förre vd Johan Ståhl kommer att delges misstanke om grova brott.
Trelleborg • Publicerad 16 maj 2012
Foto: Lars Dareberg

Sydsvenskan hade i sin onsdagstidning uppgifter om att Johan Ståhl snart kommer att delges misstanke om grovt mutbrott och grov trolöshet mot huvudman.

Enligt tidningen kommer Johan Ståhl att kallas till förhör och då delges brottsmisstankarna.

Annons

Överåklagare Gunnar Stetler vid Riksenheten mot korruption, som leder förundersökningen mot Johan Ståhl, ville på onsdagsförmiddagen inte bekräfta Sydsvenskans uppgifter.

– Jag har inte lagt ner utredningen. I övrigt har jag ingen anledning att kommentera vad som står i Sydsvenskan, säger han till Kristianstadsbladet.

Har ni haft kontakt med Johan Ståhl?

– Nu går du in bakvägen, svarar Gunnar Stetler och säger vidare att han inte satt någon tidsram för förundersökningen.

Brottsmisstankarna mot Johan Ståhl, som var vd i Sydsvenskan och Skånemedia, handlar om att han ska ha försökt tjäna pengar privat på försäljningen av Skånemedia.

Enligt Sydsvenskan utreder polisen också uppgifter om att Johan Ståhl ska ha lånat ut över fem miljoner kronor av Sydsvenskans pengar.

Johan Ståhl ska ha ordnat lånet till ett utvecklingsbolag, som delvis ägs av vänner till honom.

Men då överskred han sina befogenheter, menar Sydsvenskans styrelse. Johan Ståhl hade som vd varken rätt att låna ut tidningens pengar eller besluta på egen hand om investeringar på över fem miljoner kronor.

Martin Strandberg
Birgitta Mattisson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons