Annons

Utflykt bjöd på historisk resa

Under tisdagen fick Silverängens boende återuppliva gamla minnen på Johannamuseet utanför Skurup. Resan gladde både personal och boende, bland andra Karin Sjölin, Laila Söderholm, Ingeborg Dybäck-Andersson, Stig Eldemar och Eva Nilsson.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG - Det var särskilt intressant att se den gamla lanthandeln, sade Ingeborg Dybäck-Andersson, 81 år, som har rest mycket genom åren, och som uppskattade att få komma ut och röra på sig denna soliga tisdagseftermiddag. Även Stig Eldemar tyckte att besöket var ett trevligt avbrott från vardagens rutiner på Silverängen. Smidesverktygen på museet fångade hans intresse. - Jag har själv jobbat som smed tidigare, förklarade han. Utflykten kunde genomföras tack vare pengar från en stiftelse som personalens aktivitetsgrupp har sökt. Några boende har redan gjort besöket och ytterligare två avdelningar står på tur. Sammanlagt 27 personer får del av kakan. - Att kunna göra den här utflykten betyder väldigt mycket för både personal och boende, sade Laila Söderholm som arbetar på Silverängen, och hon fick medhåll av kollegorna. - Det är alltid svårt att kunna ge det där lilla extra, på grund av brist på pengar och personal, tillade kollegan Eva Nilsson som var mycket nöjd med dagens utflykt. - Bara att åka buss var en upplevelse för många här, sade hon.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons