Annons

Utbildning går före reklam

Samma budget – olika förutsättningar. Trots införandet av det fria gymnasievalet lägger Söderslättsgymnasiet inte mer pengar på marknadsföring i år än tidigare.
Trelleborg • Publicerad 27 januari 2009

– Vår huvudverksamhet är ju utbildning, säger Boris Blumenfeld, verksamhetscontroller på Söder-slättsgymnasiet.

Utåt sett kan det låta märkligt att Söderslättsgymnasiet inte lagt ner mer pengar på marknadsföringen i år än föregående år.

Annons

De stora reklamkampanjer på stadsbussarna i Malmö och tidningsannonsering som gjorts borde överträffa föregående års dämpade marknadsföring. Boris Blumenfeld förklarar hur ekvationen går ihop.

– Det handlar om var man lägger pengarna. Förra året byggde vi upp en helt ny hemsida för mycket av pengarna. I år satsade vi på marknadsföring i stället.

Det är första gången som Söderslättsgymnasiet provar att marknadsföra sig via stadsbussarna i Malmö. Om valet att söka gymnasisternas uppmärksamhet i grannkommunen faller väl ut är svårt att säga i nuläget.

– Vi vet inte vad det får för effekter förrän den första februari, säger Boris Blumenfeld.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons