Annons

Ut med det gamla och in med det nya

Nu är det maktskifte på Trelleborgs Energiförsäljning. Under torsdagen tackades vd:n Göran Persson av med julbord på Trelleborgen.
Trelleborg • Publicerad 19 december 2013
Ny energi. "Energi är intressant, och det är jätteroligt att driva företag", säger Johan Sigvardsson som nu tar över som vd för Trelleborgs Energiförsäljning efter Göran Persson.
Ny energi. "Energi är intressant, och det är jätteroligt att driva företag", säger Johan Sigvardsson som nu tar över som vd för Trelleborgs Energiförsäljning efter Göran Persson.Foto: Foto: Nina Lind

Ett trettiotal personer har kommit till Trelleborgen för att säga tack och hejdå till Göran Persson, som varit vd för Trelleborgs Energiförsäljning AB i sju år. Med sammanlagt över trettio år i branschen har han ägnat större delen av sitt yrkesliv åt att jobba med trelleborgarnas energi. Som tack för trogen tjänst får han en elcykel av sina kollegor.

- Det här var väldans! Jag som tänkte att det inte var lönt att ha avtackning, eftersom alla jag känner redan har slutat. Men några fanns det visst kvar, säger han.

Annons

Nu väntar en ny era med Johan Sigvardsson vid rodret. Men någon chockstart blir det knappast – för att öva har han jobbat halvtid som vd i ett och ett halvt år.

- På sista tiden har det mest varit glada tillrop från mig, medan Johan har skött allt. Så jag är inte ett dugg orolig för hur han ska klara det, säger Göran Persson.

Trelleborgssonen Johan Sigvardsson tycker att det ska bli spännande att ta över på riktigt. Han har jobbat inom kommunen sedan 2006, men började på Trelleborgs Energiförsäljning förra året. Någon dramatisk förändring av företaget är inte att vänta.

- Företaget är bra skött. Möjligtvis kan vi bli mer synliga lokalt. Och så hade det varit roligt att jobba mer med sociala frågor, säger han.

Louise Löfgren
Nina Lind
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons