Annons

Uppsagd blev sin egen chef

När Maria Lingensjö blev uppsagd från SJ i början av 1990-talet fanns tankarna på att öppna fotvårdsföretag redan i periferin. Nu firar hon 20 år som egenföretagare.
Trelleborg • Publicerad 11 september 2014
Maria Lingensjö.
Maria Lingensjö.Foto: Foto: Claes Nyberg
Den 19 september är det 20 år sedan Maria Lingensjö startade sitt fotvårdsföretag.
Den 19 september är det 20 år sedan Maria Lingensjö startade sitt fotvårdsföretag.Foto: Foto: Claes Nyberg

Det var friheten och möjligheten att själv få bestämma som lockade med att starta eget. Efter att ha blivit uppsagd gick Maria Lingensjö en halvårslång utbildning till fotvårdsterapeut via Axelssons fotvårdsskola i Malmö. Förrådet hemma på Trumpetaregatan byggdes ut och Maria Lingensjös fotvård öppnade.

– Det var tuffare än jag trodde. Man fick starta eget-bidrag i ett halvår och jag tänkte första att det var en lång tid, men det tog fort slut, säger Maria Lingensjö.

Annons

Trots att det i början var svårt att få ihop ekonomin har hon aldrig tvivlat på sitt företag.

– De första åren saknade jag kollegor och att inte komma hemifrån, men sedan vande jag mig. Nu är jag nöjd med att ha ett flexibelt yrke där jag kan jobba kortare dagar om jag behöver det, säger Maria Lingensjö.

20-årsjubileet firas hela september med rabatt för nya kunder och presenter till de gamla.

– Jag har kunder som gått hos mig sedan jag öppnade. Dem är jag väldigt tacksam för.

På den egentliga dagen för jubileet, den 19 september, åker Maria Lingensjö på bussutflykt och studiebesök med organisationen Sveriges fotterapeuter.

– Vi ska till Köpenhamn, så då får vi väl äta lite extra gott för att fira, säger hon.

LÄS MER:

Artikeln är en del av satsningen Företagarliv i torsdagens pappers- och e-tidning. Där kan du läsa fler artiklar om det lokala näringslivet. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons