Annons

Upprörda handlare mötte kommunen

Ett kraftigt försäljningsras har lett till upprörda torghandlare efter att parkeringsplatserna på Stortorget stängdes för två veckor sedan. Kommunen bjöd på onsdagen in till möte men kunde inte göra annat än att förklara beslutet.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2014
Ett 20-tal torghandlare och andra näringsidkare samlades på onsdagen för att framföra sina åsikter till kommunen om förändringarna när det gäller parkering kring Stortorget.
Ett 20-tal torghandlare och andra näringsidkare samlades på onsdagen för att framföra sina åsikter till kommunen om förändringarna när det gäller parkering kring Stortorget.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Läget är akut. Det konstaterade flera av de torghandlare och näringsidkare runt torget som deltog i mötet med kommunen i går.

– Får de inte rätsida på detta inom en månad så har vi ingen torghandel kvar. Det är snabba puckar som gäller, sade Jan-Erik ”Jonta” Larsson, blomsterhandlare på torget.

Annons

Torghandlarna reagerade redan när de fick reda på att parkeringsplatserna på torget skulle försvinna. De skrev då till kommunen och uppvaktade bland andra tekniska nämndens ordförande Eric Samuelson (M). Men Eric Samuelson kom aldrig till det möte som kommunen bjöd in till på onsdagseftermiddagen.

– Detta är lite att sticka huvudet i sanden, sade fiskhandlaren Rolf Nilsson som menade att mötet blev ”urvattnat” eftersom de som är ansvariga för besluten inte fanns på plats för att ställas till svars och lyssna till vilka konsekvenser besluten fått.

Läs mer i torsdagens papperstidning eller i e-tidningen: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Lisa Kron
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons