Annons

Uppror mot "dålig" mat till äldre och skolbarn

Slopa halvfabrikaten och låt skolbarn och äldre äta närproducerad, ekologisk mat. Det säger Camilla Sparring som på onsdagen besökte Trelleborg under sin turné med Matupproret.
Trelleborg • Publicerad 14 januari 2009
På onsdagen besökte Camilla Sparring Citygross i Trelleborg och butikschef Patrik Hansson passade på att skriva under hennes matuppror. Bild: Erika Oldberg
På onsdagen besökte Camilla Sparring Citygross i Trelleborg och butikschef Patrik Hansson passade på att skriva under hennes matuppror. Bild: Erika OldbergFoto: 

Om Sala-maten tycker hon inte.

- De äldre som äter den har inte gett den något gott betyg. Jag tycker att man tar ifrån dem något som för många äldre är dagens glädjeämne, nämligen maten.

Annons

Nu åker Camilla Sparring runt i landet för att värva matambassadörer, totalt har hon fått ihop 35 500 underskrifter på sitt matuppror, av dem kommer 1 500 namnunderskrifter från Trelleborg.

Dessa ska presenteras för berörda ministrar den 13 februari då hon bjudit in 200 experter och berörda till en hearing i riksdagen.

Camilla är en matälskare av stora mått, farfar var skeppskock på en ubåt i början av förra seklet - "han gjorde en grym crème brulée". Hon är uppvuxen med matintresset och hennes eget Matuppror startade för knappt ett år sedan när skolköken i Camillas kommun skulle stänga. Nu vill hon ha bort de långväga transporterna av färdiglagad nedkyld mat till skolor och äldreboenden till fördel för ekologisk mat, tillagad på platsen.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons