Annons

Upprop ska rädda Billings

Ägarna till Billings ger inte upp kampen om sin konditoriveranda. Men samhällsbyggnadsnämnden är benhård i sin bedömning.
Trelleborg • Publicerad 19 maj 2011
I skrivande stund har bortåt 200 personer skrivit på protestlistorna som lagts ut på konditoriet.Foto: Christian Abrahamsson
Billings uterum saknar bygglov.Foto: Christian Abrahamsson

– Ärendet är kristallklart, ett tillfälligt bygglov kan inte förlängas efter tjugo år, säger bygglovsarkitekt Rune Rosengren.

Sedan TA skrev om ärendet den 13 maj har reaktionerna varit starka. Ägaren av Billings, Stefan Ferm, har startat ett upprop i både pappers- och Facebookform med syfte att få politikerna att ompröva sitt beslut.

 Detta efter att hans ansökan om bygglov för en ny, modernare variant också fått avslag.

Annons

– Vi kör rejset tills det är dött eller vi lyckas. Tanken är att jag ska lämna över listorna till Ulf Bingsgård (Moderat kommunalråd) en vecka eller två, säger Stefan Ferm.

I skrivande stund har bortåt 200 personer skrivit på protestlistorna som lagts ut på konditoriet.

– Det är jättekul att folk reagerar och att folk stöder oss. Jag blev riktigt rörd när jag läste kommentarerna på TA:s hemsida, säger Stefan Ferm.

Men protesterna verkar vara förgäves. Kaféets veranda lever på lånad tid. Enligt Rune Rosengren tar uterummet allmän plats i anspråk och tillståndet gick ut redan 2009.

– Vi kommer snart att skicka ut en förfrågan om hur lång tid de behöver för att ta bort det, säger Rune Rosengren.

Martin Strandberg
Christian Abrahamsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons