Upphittade kycklingar har fått ett hem

De fyra nyfödda kycklingarna hittades nedfrusna och nästintill livlösa utanför Söderslättsgymnasiet i tisdags. Nu har de fått ett hem.
Trelleborg • Publicerad 11 oktober 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Efter att ha blivit uppvärmda och matade under några dagar hos djurskyddsinspektör Eva Carström på Rådhuset, fick de blivande dvärghönsen på fredagen ett eget hem hos en bonde utanför Trelleborg. - Kycklingarna ska bo där nu. Bonden har ett fint hönshus och sade att han behöver fler höns, så vi tror att de ska få det bra, säger hon. Föräldrarna är sannolikt några av kommunens egna dvärghöns som spatserar omkring i Stadsparksområdet. Troligen har den långa sommaren spelat naturen ett spratt, enligt djurskyddsinspektören. - Det ska inte komma kycklingar när det är så här kallt, säger Eva Carström som är van vid att ta hand om upphittade fågelungar under kortare perioder. Hönan kan ha glömt dem eller blivit uppäten av något rovdjur och det går inte att placera ut kycklingar hos en annan mamma, då blir den en hackkyckling.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.