Annons

Upphävt eldningsförbud överklagas av granne

Paret i Trelleborg som förbjudits att elda i sin kakelugn för att det störde grannen fick åter rätt att elda av länsstyrelsen. Grannen överklagar nu och kräver fullständigt förbud igen.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2011

Motiveringen till förbudet som miljönämnden utfärdade var att röken från kakelugnen störde grannarna så pass mycket att ett totalförbud var motiverat.

Det menade dock inte länsstyrelsen som upphävde förbudet men gav hårda regler: ingen eldning alls 1 maj till 30 september och under resten av året max en gång i veckan och då högst i fyra timmar. Eldning får inte heller ske vid inversion, en väderlekstyp som lägger ett lock på de nedre luftlagren eller när vinden ligger på i riktning mot grannen.

Men grannen nöjer sig inte med detta utan kräver nu att miljödomstolen river upp länsstyrelsen beslut och inför totalförbud för eldning på nytt.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons