Annons

Upphandling av E 6 klar

Det blir Svevia AB som får bygga om E 6:an mellan Vellinge och Trelleborg. I kamp med fem andra anläggningsföretag vann förra Vägverket produktion kontraktet med ett anbud på 197,5 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 4 september 2009
Foto: 

TRELLEBORG. Det här blir ett av de större projekten för oss inom överskådlig tid, säger Svevias arbetschef Anders Folkesson.

Företaget har så smått börjat planeringen, men detaljer kring hur arbetet ska gå till vet Anders Folkesson inte än. Beställaren Vägverket har inte ställt några krav på vilka etapper som ska byggas först. Däremot finns det krav på framkomlighet för trafikanterna.

Annons

– Vi ska i största möjliga mån undvika trafikstörningar, även om det självklart kommer att bli störningar. När det väl är klart blir det en stor fördel gentemot idag. Det är ju en olycksdrabbad väg, säger Anders Folkesson.

Han uppskattar att omkring 60 personer, både egen personal och underentreprenörer, kommer att arbeta med anläggningen av nya E 6.

Svevias anbud var 6,4 miljoner lägre än det näst lägsta budet från Oden anläggningsentreprenad.

– Kontraktet är taget i stor konkurrens. Det skiljer bara tre procent mellan anbuden och den träffbilden är vi nöjda med, säger Anders Folkesson.

Första spadtaget för E 6-bygget kommer att tas den 30 september i år och den 14 september 2011 ska arbetet vara klart. Svevias kontrakt börjar gälla 15 september, men konkurrenterna har innan dess möjlighet att överklaga upphandlingen.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons