Annons

Unik frimärkssamling visades

Frimärkets dag fick en alldeles särskild uppmärksamhet i Trelleborg under lördagen. Här visades nämligen delar ur Sigge Ringströms helt unika samling.
Trelleborg • Publicerad 4 oktober 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

I samlingen finns bland annat de allra första svenska frimärkena, ostämplade och i helt perfekt skick. Ett av varje färg. En annan dyrgrip är ett tre skilling banco som bara finns i två kända exemplar i Sverige. BILD:CLAES NYBERG Carl Aspegren, ordförande i Stiftelsen Ringströms museum för filateli, visade delar av samlingen som för dagen fanns uppsatt på Trelleborgs bibliotek. I våras visades den upp för en bredare allmänhet genom en utställning på Postmuseum i Stockholm, men annars finns den i tryggt förvar i Föreningssparbankens valv i Trelleborg. - Vi håller på att scanna in hela samlingen för att kunna göra den mer tillgänglig och lägga ut allting på nätet, säger Carl Aspegren. BILD:CLAES NYBERG Förutom den unika samlingen uppmärksammades Frimärkets dag genom en särskild Trelleborgsstämpel framtagen just för denna dag. - Den gäller i fyra timmar sedan kommer den inte användas mer, förklarade Östen Hansson, sekreterare i Trelleborgs filatelistklubb.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons