Ungdomar som förberedde rån omhäktade

De tre trelleborgsungdomar som är misstänkta för förberedelse har omhäktats. Polisutredningen är inte klar utan åklagaren begärde förlängd tid för att väcka åtal. Åtal skulle enligt tingsrättens tidigare beslut vara väckt senast under måndagen, nu ska åtal väckas senast på fredag den 4 oktober.
Trelleborg • Publicerad 1 oktober 2002

- Det har varit en omfattande utredning men på fredag ska det vara klart, säger kammaråklagare Jan Pernvi. Han utesluter inte att det kan bli ytterligare åtalspunkter riktade mot en eller flera av de misstänkta. I nuläget är det fyra personer som misstänks för förberedelse till rån varav tre sitter häktade. Ingen av dem har erkänt något brott men de har gjort vissa medgivanden och förhören med dem kommer att fortsätta under tisdagen. En av de tre som sitter häktade är dessutom på sannolika skäl misstänkt för minst fyra fall av grova stölder hos äldre personer i Trelleborg och ett fall i Eslöv. De grova stölderna ska ha inträffat mellan april och september i år. De fyra ungdomarna greps av polisen den 13 september. Vid husrannsakan hemma hos en av dem fann man dels minst ett skjutvapen, dels rånarluvor och annan utrustning som var avsedd att användas vid rån.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.