Annons

Ungdomar positiva till flyktingboendet Fenix

Trelleborg • Publicerad 11 december 2013

Rummen hade kunnat vara större, annars trivs de boende på hvb-hemmet Fenix som ligger i Fagerängen. Inspektionen för vård och omsorg gjorde i mitten av oktober ett oanmält besök. Man pratade med både personal och ungdomar. I hemmet finns plats för tio ensamkommande flyktingbarn och -ungdomar.

De ungdomar som intervjuats har berättat att boendet känns säkert och lugnt. De uppger att de fått den hjälp de behöver. Alla som bor på Fenix har en individuell planering för studier och praktik.

Annons

Inspektionen för vård och omsorg har bara en anmärkning att framföra. En 17-åring bor i en träningslägenhet. Han borde ha personal tillänglig dygnet runt tills han fyller 18 år, men det har han inte. Nämnden borde därför se över sina träningsboenden och inte placera fler ungdomar under 18 där, anser inspektionen.

- Vi visste att detta skulle komma. Ungdomen det handlar om fyller 18 inom kort, säger Cecilia Lejon, chef för arbetsmarknadsförvaltningen.

Maria Sällberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons