Annons

Ungdomar övade inför konsert

Med alltifrån Lundells låt Öppna landskap till en svängig discoversion av Beethovens femma repeterade ett 30-tal elever från musikskolor runt om i Skåne i Malmrossalen på Ångkvarnen på lördagen.
Trelleborg • Publicerad 15 mars 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Eleverna fick chansen att öva tillsammans med professionella musiker från Malmö Symfoniorkester. I stort sett alla som medverkade spelar blåsinstrument. - Poängen med repetitionerna är att ungdomarna ska få en bredd i sin repertoar, säger Kerstin Karlsson som svarade för evenemanget tillsammans med Torbjörn Bengtsson, som arbetar för den regionala intresseorganisationen Musik i Syd. Ungdomarna repeterade inför lördagens konsert, som arrangeras klockan 18. Under söndagen gästas Malmrossalen av ett annat gäng, bestående av blåselever från hela Skåne. Även de ska ge en konsert efter sin repetition tillsammans musikerna från Malmö Symfoniorkester, Camilla de Agé på tvärflöjt, Sofi Berner på oboe, Anders Eriksson på klarinett, Tomas Nilsson på horn och Lars Wallén på fagott.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons