Annons

Unga tankar ska smidas

På onsdagen gav sig åtta unga trelleborgare ut på stadens gator med uppdrag att få in just uppdrag. Think Link handlar om att förmedla hur unga tänker och att dra nytta av det.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2012
Alice Narvander, 21 år och Amanda Kronberg, 22 år pratar med Maj-Essy och Johnny Dahlfors om vad de unga behöver: "Praktik- och lärlingsplatserna borde vara fler!, säger paret.
Alice Narvander, 21 år och Amanda Kronberg, 22 år pratar med Maj-Essy och Johnny Dahlfors om vad de unga behöver: "Praktik- och lärlingsplatserna borde vara fler!, säger paret.Foto: Claes Nyberg

- Vi har fått in tolv, tretton förslag. Framförallt är det de äldre som kommer fram, säger Amanda Kronberg som tillsammans med Alice Narvander och Niko Ala står utanför Rådhuset med förslagslåda och kaffe till dem som vågar sig fram.

Genom att synas på stan, dela ut flygblad och sätta upp affischer vill de unga sprida att de gärna och kostnadsfritt bidrar med sina tankar och erfarenheter. Förhoppningen är att beslutsfattare från offentlig och privat sektor ska nappa och ge dem uppdrag. Uppdragen kan handla om stort och smått, men framförallt hoppas de på frågor kopplade till arbetsmarknaden.

Annons

- Syftet är att visa arbetsgivare och företagare att unga kan bidra, säger Lovisa Andersson, processledare i Think Link.

Projektet Link TRBG har varit igång sedan i januari och är en del av Navigatorcentrums verksamhet för unga arbetssökande. Inom ramen för projektet testar de nu tankesmedjan Think Link. Första uppdraget för kom in för några veckor sedan och avsändaren var Trelleborgs Naturskyddsförening. Uppdraget var att undersöka hur de ska lyckas få fler ungdomar att engagera sig i miljöfrågor. Think Link spånade och förutom att hämta in röster på stan, så gjorde de en enkät på skolorna. Nästa steg i samarbetet blir att fundera vidare kring hur fler unga blir aktiva.

- Jag kommer fortsätta att vara engagerad i Naturskyddsföreningen även efter att uppdraget för Think Link är över, säger Amanda Kronberg som därigenom själv bidrar till vad just uppdraget gick ut på.

Madeleine Gripsten
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons