Annons

Unga talanger spelade ikapp

Från Händel och Sjostakovitj till Kristina från Duvemåla och Beatles. När Musik- och Dans-skolan brassar loss under måndagskvällen är det fyllt till sista plats i Parken.
Trelleborg • Publicerad 14 november 2006
Hampus Syrtén spelar baryton i nystartade Sven-Karins orkester. Bild: Sara Riis Hasselskog
Hampus Syrtén spelar baryton i nystartade Sven-Karins orkester. Bild: Sara Riis HasselskogFoto: 

En av de stora nyheterna är Sven-Karins orkester som framträder för första gången. 11-årige Hampus Syrtén spelar baryton.

– Det är ju första gången, så det är lite nervöst, medger han.

Annons

Under konserten varvas solosång med kammarkvartetter och efter pausen är det dags för den största musikaliska sammandrabbningen i modern tid.

Kvällen till ära är även de 19 ungdomarna från Höörs musikskolas storband Fire på plats konserten avslutas med en "big band battle" mellan dem och trelleborgsbandet Hot spice big band.

Trots att det låter som att det kan gå vilt till, är det med toner som kampen ska avgöras. Och då finns det inga förlorare. 18-åriga Maria Johansson från Höör spelar trumpet och hon har märkt att det är ganska ont om tjejer som spelar bleckblåsinstrument.

I storbandet Fire är hon dock inte ensam eftersom fem av de andra musikerna också är tjejer.

– När jag gick i fyran fick vi prova på en massa olika instrument. Jag fastnade för bleckblåsinstrumenten med sina stora munstycken, säger 18-åriga Maria Johansson från Höör.

Sara Riis Hasselskog

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons